FYSIIKKAVALMENNUS

Pauna tarjoaa ammattitaitoista fysiikka- ja urheiluvalmennusta lajista riippumatta kaikkiin tarpeisiin. Tarjoamme valmennusta sekä yksittäisille urheilijoille että joukkuekohtaisesti. Valmennuspalvelu voi sisältää ravintovalmennusta, luentoja, fysiikkatreenejä sekä joukkueen oman valmentajan ohjausta fysiikkaharjoittelun saloihin. 

Me Paunalla haluamme tuoda ammattitaitomme osaksi urheilijapolkua ja auttaa lajivalmennusta saamaan parhaimman tehon irti yksittäisestä urheilijasta sekä joukkueesta. Yksittäisen ihmisen on vaikea hallita kaikkia osa-alueita täydellisesti ja siksi haluamme olla osana luomassa parempia suomalaisia urheilijoita sekä kansalliselle että kansainväliselle tasolle.


Mitä fysiikkavalmennus sisältää?

  • Urheilijan / joukkueen kausisuunnitelma harjoitusjaksolle
  • Kokonaiskuorman hallinta, vuoropuhelua lajivalmentajan kanssa
  • Lajikokonaisuuden kannalta tarvittavat testipatterit liikkuvuuden, voiman ja suorituskyvyn suhteen
  • Voimaharjoittelun ohjelmointi (treenit video-ohjeistuksilla puhelinsovellukseen)
  • Valmentajan jatkuva tuki sähköpostin / sovellusten välityksellä.
  • Pääsy valmennettavien yhteiselle yhteydenpitokanavalle (Discord)
  • Henkilökohtainen ravintovalmennus (tarvittaessa)
  • Haluamasi määrä valmentajatapaamisia (valinnainen lisäpalvelu)
  • Fysioterapiapalvelut tarvittaessa

Miksi erillinen valmennus lajin ulkopuolelta?

Fysiikkavalmentaja ei koskaan voi korvata lajivalmentajaa. Lajivalmennus on jokaiselle urheilijalle aina ensisijainen valmennuksellinen elementti onnistuneen lajisuorituksen kannalta. Tästä huolimatta suurin kompastuskivi monen urheilijan "next big stepille" on fysiikan riittämättömyys. Fyysinen suorituskyky ja lajinomainen suorittaminen kulkevat hyvin monessa lajissa käsi kädessä. Useasti fysiikka- / voimaharjoittelusta käytetään nimitystä "oheisharjoittelu", mikä jo omalta osaltaan johtaa monta urheilijaa täysin harhateille. Oheisharjoittelu viittaa sellaiseen harjoitteluun, joka on lähtökohtaisesti alisteinen itse lajiharjoittelulle. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että siinä missä lajiharjoittelu pitää huolen lajitaitojen osaamisesta fysiikkapuolen harjoittelu taas hoitaa lähes kaiken muun mitä hyvään lajisuoritukseen vaaditaan. Voima, nopeus, kestävyys ja liikkuvuus ovat vain osa niistä ominaisuuksista, jotka näyttelevät merkittävää roolia monessa urheilulajissa. Näiden ominaisuuksien hiominen lajin vaatimalle tasolle on se tekijä, joka erottaa kansainväliset huiput kaikista muista. 

Ravintovalmennus suorituskyvyn tueksi

Ravitsemus on fyysisten ominaisuuksien ohella toinen erittäin tärkeä osatekijä urheilijan menestymisen kannalta. Todella monen urheilijan iso ongelma on energiansaannin riittävyys, ravitsemuksen laatu ja riittävä monipuolisuus. Erityisruokavaliot kuten kasvissyönti tuovat tähän kokonaisuuteen vielä täysin uusia haasteita kokonaisuuden hallinnan ja energian riittävyyden näkökulmasta. Paunan ravintovalmennuksessa tavoitteenamme on luoda syömisestä stressitöntä ja opettaa urheilijalle ravitsemuksen peruselementtien hallintaa tukemaan lajikohtaista suoritusta ja harjoittelua. Ravinnon ajoittamisen korostuminen esimerkiksi kahdesti tai kolmesti päivässä treenaavalle urheilijalle on ehdottoman tärkeä yksityiskohta, minkä lisäksi esimerkiksi kisakohtainen painonveto voi olla yksittäisenä osatekijänä se, joka joko pilaa suorituksen tai nostaa tekemisen uusiin sfääreihin. 

Hinta

Valmennuskokonaisuuden lopullinen hinta määrittyy aina yksilön tai joukkueen tarpeesta. Henkilökohtaisen valmennuksen hinnastosta voi saada jonkinlaista osviittaa, mutta yksittäisen urheilijan kohdalla lopullinen työmäärä vaikuttaa myös lopulliseen hintaan.

Pauna etsii myös aktiivisesti oman lajinsa kansallisia huippuja sekä tulevaisuuden lupauksia Paunan virallisiksi sponsoriurheilijoiksi. Sponsoriurheilijoille tarjotaan kokonaisvaltainen valmennus tavoitteista ja tilanteesta riippuen.

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko tarjouksen valmennuskokonaisuudesta? 

Lähetä viesti alla olevalla lomakkeella ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.